IMSP SR Causeni
home mail network
minister

Contacte


Cojocaru Alexandru     Director


mail: srcauseni@gmail.com


Telefon / Fax 

0(243) 26094

 

 


Vice-director Exari Valeriu 


 

Telefon: 0 (243) 26478

 

 Responsabil de comunicare cu publicul și mass-media


Ion Arsenie Ciobanu

mail: iciobanu1998@gmail.com


Telefon:060001408


 


Registratura(Policlinica)

Telefon: 0(243)26921


 

Biroul de Informații

Telefon: 0(243) 267 21

 

Unitatea Primiri Urgențe   Telefon: 0(243)26489


 

Reanimare (ATI)

Telefon: 0 (243) 264 90

 

 

 

 

 

Anunturi

Anunturi


Spitalul va activa în sărbătorile de crăciun pe data de 25 decembrie doar în regim de urgență


Aducem la cunoștința publicului și pacienților că în ziua de crăciun,25 decembrie, spitalul va activa doar în regim de urgență, cu asistența personalului medical de gardă.

Le dorim tuturor sărbători fericite,pace și armonie în suflet,bucurii în familie.

În perioada sărbătorilor vă recomandăm să fiți atenți cu alimentația și consumul de alcool ,folosiți doar în cantități moderate.

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor din jur.

Vă dorim un Crăciun Fericit tuturor..!

 

 


Pacienții sunt alimentați cu produse locale de calitatePacienții din spitalul raional datorită susținerii producătorilor locali sunt alimentați cu produse locale variate și de calitatea cea mai înaltă.

Directorul  SR Căușeni Alexandru Cojocaru a întreprins acțiuni ca meniul să fie asigurat cu alimente diverse și să conțină toți nutrienții necesari, pentru ca pacienții să se însănătoșască mai grabnic.

Administrația SR Căușeni aduce sincere mulțumiri domnului Dumitru Bocancea,directorului SRL Bogatmos pentru aprovizionarea spitalului cu o cantitate de 1000 kg de mere proaspete pentru alimentația pacienților din staționar.

 


Apel al directorului IMSP SR Căușeni Alexandru Cojocaru

Vin-o și te vaccinează ! Anul acesta lotul de vaccinuri antigripali a ajuns mai devreme decît anii precedenți grație efortului MSPS.Este un prilej bun pentru a efectua vaccinarea la momentul oportun.

Vaccinul este de calitate bună și cu riscuri minimale de reacții adverse.Am testat vaccinul administrînd personal și îndemn pe toți cu acestă ocazie să efectueze acestă procedură.

Avînd în vedere că imunitatea se formează în timp de 2-3 săptămîni,în sezonul de toamnă-iarnă 2017-2018 aveți posibilitatea să fiți în plină formă de a face față gripei care se aproipie.

Angajații Spitalului raional Căușeni fiind în contact permanent cu diferite categorii de pacienți au posibilitatea de a se proteja de virușii gripali prin imunizare.

Este și o obligațiune morală a fiecărui angajat al spitalului de a se vaccina, pentru a nu transmite agenții patogeni pacienților aflați în spital cu alte maladii.

Toți lucrătorii medicali sunt așteptați la Centrul Medicilor de Familie Căușeni pentru vaccinare...


Cu respect Alexandru Cojocaru,directorul IMSP Spitalul raional Căușeni "Ana și Alexandru"


19.10.2017

 

 

 


Vaccinurile antigripale au ajuns la Căușeni


Un lot de vaccinuri antigripale a ajuns la Centrul Medicilor de Familie Căușeni grație unei donații efectuate de Centrul de Vaccinări Echitate din SUA.

Campania de vaccinare deja a început și se efectuează până la 31 octombrie la cabinetul de imunizare al Centrului Medicilor de Familie Căușeni.

Beneficiază de imunizare gratuită împotriva gripei sezoniere persoanele din contingentele cu risc sporit de îmbolnăvire:lucrătorii medicali,personalul serviciului vamal,serviciului situații excepționale,serviciului de asistență socială,etc.

De asemenea vor fi vaccinate persoanele imunocompromise din grupurile cu risc sporit la indicațiile medicului de familie: bolnavii cu boli cronice pulmonare,diabet zaharat,pacienții care se află la dializă permanentă,etc.

Pentru a avea un statut imunologic adecvat la ștamurile de viruși la gripă sezonieră este necesar anual de efectuat imunizarea deoarece în fiecare sezon au mutații de viruși gripali.

De notat că în sezoanele trecute nu sau notat reacții adverse la efectuarea iminizării.


Ion Arsenie Ciobanu,responsabil de comunicare cu publicul și mass-media.


16.10.2017