IMSP SR Causeni
home mail network
minister

Contacte


Cojocaru Alexandru     Director


mail: srcauseni@gmail.com


Telefon / Fax  0(243) 26094

 

 


Vice-director Exari Valeriu 


 

Telefon: 0 (243) 26478

 

 


Responsabil de comunicare cu publicul și mass-media


Ion Arsenie Ciobanu

mail: iciobanu1998@gmail.com


Telefon:060001408


 


Registratura(Policlinica)

Telefon: 0(243)26921


 

Biroul de Informații

Telefon: 0(243) 267 21

 

Unitatea Primiri Urgențe   Telefon: 0(243)26489


 

Reanimare (ATI)

Telefon: 0 (243) 264 90

 

 

 

 

 

Anunturi

Anunturi

 


Cere bonul de casă pentru servicii medicale spitaliceștiPentru a facilita achitarea serviciilor medicale de către persoanele neasigurate,care se adresează după asistență medicală la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) al spitalului,administrația a dispus ca un aparat de casă să fie amplasat nemijlocit la oficiul unității.Aceasta va ușura achitarea serviciilor medicale urgente și primirea bonului de casă.

În conformitate cu normele metodologice anuale de prestare a serviciilor medicale spitalicești și contractul încheiat între Spitalul raional Căușeni “Ana și Alexandru” și Compania Națională de Asigurări în Medicină,persoanele care nu sunt asigurate achită pentru toate serviciile medicale acordate de către instituția medicală.Totodată menționăm că persoanele care sunt asigurate,beneficiază în continuare de servicii medicale gratuite în conformitate cu programul unic de asigurări în medicină.


Ion Arsenie Ciobanu,responsabil de comunicare cu publicul și mass-media


Mulțumim tuturor persoanelor care donează sângeMaria Motruc,șefa secției de transfuzie a sângelui Căușeni felicită pe toți donatorii cu Ziua Mondială a donatorului de sânge,care se serbează pe 14 iunie.În special d-na Motruc mulțumește donatorii fideli care sunt veterani ai donării:Garaba Natalia, Gafurova Irina,Flocea Vasile,Cioinac Anatolie.

Donarea de sânge este un act benevol,neremunerat,cetățenesc care salvează milioane de oameni în întreaga lume.Spitalul Raional Căușeni are nevoe permanent de stoc de sânge pentru situații urgente în caz de traumatizme,intervenții chirurgicale, hemoragii de diferite geneze,etc.

Toți doritorii care vor să devină donatori,pot să se adreseze pentru consultație la secția de transfuzie și pot să consulte pagina secției de transfuzie de pe acest sait.


Ion Arsenie Ciobanu,responsabil de comunicare cu publicul și mass-media.

14.06.2018


Spitalul din Căușeni întreprinde măsuri de combatere a perturbărilor climatericeDirectorul SR Căușeni Alexandru Cojocaru a emis un ordin de efectuare a unor măsuri organizatorice pentru asigurarea activității spitalului în timpul impactului climateric (Ordinul Nr.37 din 26 februarie 2018)

În legătură cu ninsorile abundente,temperaturi atmosferice joase,nepermiterea cazurilor de întrerupere a energiei electrice,asigurare cu apă potabilă, asigurarea ritmică a serviciilor medicale populației de spital sau indicat următoarele măsuri:

Vice-directorul medical,sefa secției UPU,șefii secțiilor spitalicești se numesc responsabili de nepermiterea externării pacienților în timp de noapte fără asigurarea de transport asistat al pacienților.

Internarea în spital sau supravegherea în UPU a tuturor pacienților transportați de Asistența Medicală Urgentă sau care sau adresat sinestătător la Unitatea Primiri Urgențe.

În cazul refuzului de internare a pacientului pe timp de noapte se va efectua înscrierea acestui fapt în registrul de internări și refuzul internării cu asigurarea pacientului cu transport până la domiciliu.

Se va raporta directorului fiecare caz de internare cu degerături.

Farmacistul diriginte va lua măsuri de aprovizionarea spitalului cu medicamente și consumabile.Șefa secției de transfuzie a sângelui va lua măsuri de asigurare a secțiilor spitalicești cu componente de sânge conform necesităților.

Conlucrarea cu Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Căușeni în vederea plasării persoanelor fără adăpost la azil. 

Seful gospodăriei se numește reponsabil de aprovizioanrea clădirilor cu apă potabilă,evacuarea apelor uzate,curățirea căilor de acces spre clădiri, aprovizioanrea cu carburanți a generatoarelor electrice autonome.

Șeful centralelor termice și rețelelor de alimentare cu energie electrică se numește responsabil de funcționarea cazangeriilor în regim non-stop.

Inginerul în Sănătatea Muncii va instructa salariații privind măsurile de protecție legate de impactul climateric.


Ion Arsenie Ciobanu,responsabil de comunicare cu publicul și mass-media 


26.02.2018 


Spitalul va activa în sărbătorile de crăciun pe data de 25 decembrie doar în regim de urgență


Aducem la cunoștința publicului și pacienților că în ziua de crăciun,25 decembrie, spitalul va activa doar în regim de urgență, cu asistența personalului medical de gardă.

Le dorim tuturor sărbători fericite,pace și armonie în suflet,bucurii în familie.

În perioada sărbătorilor vă recomandăm să fiți atenți cu alimentația și consumul de alcool ,folosiți doar în cantități moderate.

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor din jur.

Vă dorim un Crăciun Fericit tuturor..!


 25.12.2017

 


Pacienții sunt alimentați cu produse locale de calitatePacienții din spitalul raional datorită susținerii producătorilor locali sunt alimentați cu produse locale variate și de calitatea cea mai înaltă.

Directorul  SR Căușeni Alexandru Cojocaru a întreprins acțiuni ca meniul să fie asigurat cu alimente diverse și să conțină toți nutrienții necesari, pentru ca pacienții să se însănătoșască mai grabnic.

Administrația SR Căușeni aduce sincere mulțumiri domnului Dumitru Bocancea,directorului SRL Bogatmos pentru aprovizionarea spitalului cu o cantitate de 1000 kg de mere proaspete pentru alimentația pacienților din staționar.

 


Apel al directorului IMSP SR Căușeni Alexandru Cojocaru

Vin-o și te vaccinează ! Anul acesta lotul de vaccinuri antigripali a ajuns mai devreme decît anii precedenți grație efortului MSPS.Este un prilej bun pentru a efectua vaccinarea la momentul oportun.

Vaccinul este de calitate bună și cu riscuri minimale de reacții adverse.Am testat vaccinul administrînd personal și îndemn pe toți cu acestă ocazie să efectueze acestă procedură.

Avînd în vedere că imunitatea se formează în timp de 2-3 săptămîni,în sezonul de toamnă-iarnă 2017-2018 aveți posibilitatea să fiți în plină formă de a face față gripei care se aproipie.

Angajații Spitalului raional Căușeni fiind în contact permanent cu diferite categorii de pacienți au posibilitatea de a se proteja de virușii gripali prin imunizare.

Este și o obligațiune morală a fiecărui angajat al spitalului de a se vaccina, pentru a nu transmite agenții patogeni pacienților aflați în spital cu alte maladii.

Toți lucrătorii medicali sunt așteptați la Centrul Medicilor de Familie Căușeni pentru vaccinare...


Cu respect Alexandru Cojocaru,directorul IMSP Spitalul raional Căușeni "Ana și Alexandru"


19.10.2017

 

 

 


Vaccinurile antigripale au ajuns la Căușeni


Un lot de vaccinuri antigripale a ajuns la Centrul Medicilor de Familie Căușeni grație unei donații efectuate de Centrul de Vaccinări Echitate din SUA.

Campania de vaccinare deja a început și se efectuează până la 31 octombrie la cabinetul de imunizare al Centrului Medicilor de Familie Căușeni.

Beneficiază de imunizare gratuită împotriva gripei sezoniere persoanele din contingentele cu risc sporit de îmbolnăvire:lucrătorii medicali,personalul serviciului vamal,serviciului situații excepționale,serviciului de asistență socială,etc.

De asemenea vor fi vaccinate persoanele imunocompromise din grupurile cu risc sporit la indicațiile medicului de familie: bolnavii cu boli cronice pulmonare,diabet zaharat,pacienții care se află la dializă permanentă,etc.

Pentru a avea un statut imunologic adecvat la ștamurile de viruși la gripă sezonieră este necesar anual de efectuat imunizarea deoarece în fiecare sezon au mutații de viruși gripali.

De notat că în sezoanele trecute nu sau notat reacții adverse la efectuarea iminizării.


Ion Arsenie Ciobanu,responsabil de comunicare cu publicul și mass-media.


16.10.2017

Plan de achiziții 2017.PDFAchizitii00/00/0000
Plan de achiziții 2017.PDFAchizitii00/00/0000
 1