IMSP SR Causeni
home mail network
minister

Contacte


Cojocaru Alexandru     Director


mail: srcauseni@gmail.com


Telefon / Fax  0(243) 26094

 

 


Vice-director Exari Valeriu 


 

Telefon: 0 (243) 26478

 

 


Responsabil de comunicare cu publicul și mass-media


Ion Arsenie Ciobanu

mail: iciobanu1998@gmail.com


Telefon:060001408


 


Registratura(Policlinica)

Telefon: 0(243)26921


 

Biroul de Informații

Telefon: 0(243) 267 21

 

Unitatea Primiri Urgențe   Telefon: 0(243)26489


 

Reanimare (ATI)

Telefon: 0 (243) 264 90

 

 

 

 

 

Unitatea Primire Urgențe  Activitatea

Activitatea


Mulțumim proectului REPEMOL pentru contribuția în ameliorarea asistenței medicale pediatrice 
Managerul Spitalului Raional Căușeni Alexandru Cojocaru a primit diplomă de mențiune de la reprezentanții proectului REPEMOL pentru colaborare și implicare în activitățile proectului de îmbunătățire a serviciilor de urgență pediatrică spitalicească.

A fost acordată o diplomă de adio al proectului,dar contribuția adusă de proectul moldo-elvețian REPEMOL a lăsat urme adînci în activitatea spitalului.

Reparația efectuată în UPU,echipamentul nou primit, instruirile personalului medical a permis acordarea unui triaj mai eficient și supravegherea adecvată a micilor pacienți.

Este absolut clar că suportul acordat de REPEMOL  este  foarte valoros,avînd în vedere posibilitățile economiei moldovenești.

Aducem mulțumiri reprezentanilor proectului REPEMOL și partenerilor de la Centrul de Politici și Servicii în Sănătate (CPSS) pentru înțelegerea și ajutorul acordat Spitalului din Căușeni.


Ion Arsenie Ciobanu,responsabil de comunicare cu publicul și mass-media.05.04.2018


UPU Căușeni a devenit secție cu actele în regulă  După ce a fost finalizată construcția încăperii acoperite a UPU Căușeni a fost oficial finisat proectul REPEMOL.Pe perioada de 2 ani cît a durat reconstrucția,amenajarea și instruirea personalului- secția UPU a activat neîntrerupt,dar cu deficiențe de rigoare.

Discursurile de inaugurare au fost rostite de directorului SR Căușeni Alexandru Cojocaru,președintele raionului Nicolae Gorban,secretarului general al MSPS Boris Gîlcă,președinta comisiei parlamentare protecție socială,sănătate și familie Valentina Buliga,managerul proectului REPEMOL Tatiana Buzdugan.

 

Evident că principalii beneficiari ai proectului,pacienții,au început să simtă schimbările chiar de la începutul activității secției UPU,dar an de an calitatea serviciilor acordate de UPU crește.

După discursuri au fost tăiate panglicile de către deputata Valentina Buliga,directorul SR Căușeni Alexandru Cojocaru,președintele raionului Nicolae Gorban,secretarul general al MSPS Boris Gîlcă și deschise larg ușile pentru automobilele AMU.Oaspeții sau familizrizat cu încăperile ,echipamentul și posibilitățile secției UPU.Ion Arsenie Ciobanu,responsabil de comunicare cu publicul și mass-media

22 februarie 2018


 O nouă vizită a reprezentanților REPEMOL la Spitalul raional CăușeniSecția UPU din Spitalul raional Căușeni a avut din nou oaspeți -parteneri de la proectul REPEMOL.

Spitalul a fost vizitat de reprezentanții Centrului pentru Politici și Servicii de Sănătate (CPSS) din București, Romania – expertul în comunicare și relații publice, Mirela Mustață și președintele executiv Dana Fărcășanu.

Oaspeții au fost informați de directorul spitalului Alexandru Cojocaru despre succesele și problemele întîmpinate în activitatea secției UPU Căușeni.

Reprezentanții Repemol au fost satisfăcuți de investițile făcute în UPU Căușeni și activitatea secției...


 Ion Arsenie Ciobanu-reponsabi de comunicare cu publicul și mass-media.31.01. 2018

 Unitatea Primiri Urgențe (UPU) Căușeni a fost vizitată de reprezentanții proectului REPEMOL


Marți,25 aprilie 2017,reprezentanții proectului REPEMOL Dana Fărcășanu și Alin Stănescu au vizitat Spitalul Raional Căușeni,(UPU) Unitatea Primiri Urgențe pentru a se documenta cum funcționează secția, echipamentul și care sunt problemele întîlnite de la începutul activității.

Reprezentanții proectului au fost mulțumiți de reparația efectuată,care a fost executată în volum deplin în conformitate cu planificarea efectuată în cadrul proectului.

În procesul vizitei sa mai discutat și despre ce necesități mai are nevoe UPU din Căușeni pentru o funcționare mai bună și acordarea unei asistențe cît mai calitative.

Sa abordat conlucrarea cu serviciul asistență medicală urgentă (AMU), ce ar trebui de schimbat și ce pași s-ar putea de efectua în beneficiul pacienților.

Toți participanții la discuții au căzut de acord că este în continuare nevoe de lucrat pentru a schimba abordarea și comportamentul medicilor în acordarea asistenței medicale de urgență în Unitatea Primiri Urgențe Căușeni. 

Ion Arsenie Ciobanu,responsabil de comunicare cu publicul și mass-media.  26.04.2017

 

 


 

Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) al Spitalului Raional Căuşeni va avea statut de categoria a II-a


Unități de Primire Urgențe (UPU) vor fi deschise în toate spitalele din țară, până la sfârşitul anului 2017.UPU vor activa în 61 spitale din ţară.Spitalul Raional Căuşeni este cu un pas înaintea majorităţii spitalelor.

Amintim că în Spitalul Raional Căușeni există deja Unitate Primiri Urgențe care activează,dar este în proces de reconstrucţie şi reamenajare prin proectul REPEMOL.

Pacienții în stare gravă vor beneficia aici de asistență medicală în decurs de 24 de ore. Un regulament care prevede crearea şi dotarea acestor departamente a fost elaborat de Ministerul Sănătății.UPU Căuşeni în baza acestui regulament va avea statut de UPU de categoria a II-a.

UPU vor fi instituite în cadrul secțiilor de internare a spitalelor. Aici vor fi  create condiții pentru triajul, resuscitarea şi tratamentul bolnavilor. De asemenea, vor fi amenajate spații pentru aplicarea ghipsului şi birouri de documentare, unde pacienții vor fi înregistrați.

De tratament vor beneficia persoanele în stare critică şi bolnavii transferați de la alte instituții medicale. Condițiile create în cadrul UPU vor spori calitatea asistenței medicale de urgență şi șansele de recuperare a pacienților în stare gravă.


Ion Arsenie Ciobanu,responsabil de comunicare cu publicul şi mass-media.15.03.2017

 


Unitatea Primire Urgențe a început activitatea


Din 1 iulie 2016 a început activitatea Unitatea Primire Urgențe. În conformitate cu ordinul directorului medical Cojocaru Alexandru,șef al unității a devenit d-na Svetlana Bobeico.Am discutat cu nou desemnata șefă despre planurile și schimbările care se așteaptă.

Ion Ciobanu:D-na Bobeico cum au decurs primele zile în noua funcție?

Svetlana Bobeico:Recunosc că funcția nouă este o provocare pentru mine.Deși și anterior am avut servicii de gardă în spital,activitatea mea de bază a fost ca medic de familie.Acum trebue să pun baza la un nou serviciu în spital,Unitatea Primire Urgențe,și practic toți pacienți de urgență vor trece prin aciastă secție.Am făcut cunoștință cu personalul medical,documentația medicală care trebue implimentată.

Ion Ciobanu:Care este documentația medicală care trebue implementată?

Svetlana Bobeico:Documentația de bază este Fișa Medicală pentru Departamentul Medicină Urgentă /Unitatea Primire Urgențe care se complectează pentru fiecare pacient care se adresează de urgență.Pacienții care sau adresat de urgență după complectarea fișei,examinări,consultați,tratament vor fi externați,internați în secția spitalicească conform profilului sau transferați la o instituție republicană după necesitate.

Ion Ciobanu:Implimentarea documentației este doar începutul?

Svetlana Bobeico:Desigur.Cu ajutorul proectului Repemol sperăm să primim echipament performant și efectuarea instruirilor pentru a putea mai bine implementa tehnologiile medicale și standartele medicale moderne.Pe lîngă echipament vor fi efectuate și reconstrucția spațiilor pentru primirea,trierea și acordarea asistenței medicale de urgență la cele mai înalte standarte.

Ion Ciobanu:D-na Svetlana vă mulțumim pentru interviul acordat și vă dorim mult succes în activitatea d-stră.


Ion Ciobanu,responsabil pentru comunicare cu publicul și mass-media. 4.07.2016