IMSP SR Causeni
home mail network
minister

Contacte

Cojocaru Alexandru     Director

 

Telefon (243)26094

Fax

(243)26094 

mail: srcauseni@gmail.com

Vice-director Exari Valeriu (243)26478

Biroul de informații


(243)26721                    

Unitatea Primiri Urgențe

 

(243)26489                      

Reanimația (ATI) (243) 26490                         

Ion Arsenie Ciobanu

Responsabil

de comunicare cu

publicul 

și mass-media 

Telefon

 060001408

 

 

 

 

Serviciul Terapeutic

Serviciul Terapeutic

 • Terapie acută

 •  

   

   

   

   

   

   

   


  Apelul medicului infecționist Vasile Ochișan 


  Deja de o săptămînă de zile sa început campania de vaccinare împotriva gripei în raionul Căușeni.Vaccinarea se efectuează la grupuri de persoane cu risc sporit de înbolnăvire:  personalul medical,personalul care activează în instituțiile de asigurare socială,personalul care activează în aziluri.  

  De vaccinare gratuită pe lîngă persoanele din grupurile sus-menționate,pot beneficia persoanele peste 65 de ani,persoanele cu boli cronice(respiratorii, renale,cardiovasculare,metabolice), gravidele.

  Pentru a fi imunizați e necesar de adresat la medicul de familie pentru a obține îndreptarea de vaccinare. 


  Avînd în vedere situația epidemiologică rea în Ucraina și creșterea bruscă a complicațiilor cauzate de gripă și alte infecții virale acute,facem apel la colegii care activează în medicină să se imunizeze cît mai rapid ,pentru formarea unui statut imunologic în tmp util.


  Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră,pentru a putea ține piept valului de gripă care va fi în ianuarie-martie.Vaccinul antigripal conține tulpinile principale de gripă și este necesar de efectuat imunizare anuală,deoarece virusul are capacitatea de modificări genetice.Durata imunității postvaccinale durează 6-12 luni.

   Imunizarea cu vaccinul antigripal are loc în localul Centrului de Familie Căușeni în cabinetul de imunizare de luni pînă vineri de la orele 08.00-15.00.