IMSP SR Causeni
home mail network
minister

Contacte


Cojocaru Alexandru     Director


mail: srcauseni@gmail.com


Telefon / Fax  0(243) 26094

 

 


Vice-director Exari Valeriu 


 

Telefon: 0 (243) 26478

 

 


Responsabil de comunicare cu publicul și mass-media


Ion Arsenie Ciobanu

mail: iciobanu1998@gmail.com


Telefon:060001408


 


Registratura(Policlinica)

Telefon: 0(243)26921


 

Biroul de Informații

Telefon: 0(243) 267 21

 

Unitatea Primiri Urgențe   Telefon: 0(243)26489


 

Reanimare (ATI)

Telefon: 0 (243) 264 90

 

 

 

 

 

Unitatea Primire Urgențe

Unitatea Primire Urgențe

 • Regim de lucru
 • Activitatea
 • Regulamentul de activitate


 • Colaborarea,transferul de experiență continuă în cadrul proectului REPEMOL la Căușeni


   

  În perioada 30 octombrie-25 noembrie 2016 echipa din două persoane de la Unitatea Primiri Urgențe Căușeni,medicul Svetlana Bobeico și asistenta medicală Veronica Catruc sau aflat la un schimb de experiență  în cadrul proectului REPEMOL la Spitalul Județean Tîrgu-Mureș.

  Transferul de experiență sa efectuat cu ajutorul medicului UPU din Tîrgu-Mureș,profesorul universitar Cristian Boeriu.

  Cursanții Svetlana Bobeico și Veronica Catruc au făcut instruiri în îngrijiri medicale,manopere,triaj alături de colegii din serviciile de gardă din spitalul județean Tîrgu-Mureș.

  De asemenea echipa din Căușeni a participat la simularea accidentului aviatic din Ibănești cot la cot cu colegii cu funcții responsabile din serviciul SMURD.

  Șefa secției UPU Căușeni Svetlana Bobeico a menționat că au avut o experiență inedită și mulțumește colegiulor din România pentru instruirile primite și coordonatorilor proectului REPEMOL,care au organizat și finanțat această vizită în România.

  La moment a demarat etapa de reconstrucție a Unității Primiri Urgențe în conformitate cu standartele moderne.

   


  Vizita de studiu în România


  În perioada 20-23 septembrie 2016  o echipă din 16 medici și manageri din Republica Moldova au fost într-o vizită de studiu pentru prleuarea experienței din România.

  Spitalul raional Căușeni a fot reprezentat de Directorul spitalului Cojocaru Alexandru și șefa secției UPU Căușeni Bobeica Svetlana.

   

  Proectul REPEMOL cu sprijinul MS a creat și dotat Unități Primire Urgențe în patru spitale pilot (SCM Bălți,departamentul de pediatrie al Institutului Mamei și a Copilului Chișinău;SCMC "V.Ignatenco",SR Cahul).

  În baza rezultatelor vizibile Ministerul Sănătății în a doua etapă merge mai departe prin crearea unităților similare în șapte spitale presupuse a fi regionale:

  SR Căușeni,SR Orhei,SR Soroca,SR Hîncești,SR Comrat,SR Ungheni,SR Edineț.

  Echipa din reprezentanții a șapte spitale raionale vizate au fost în vizită de studiu la Tîrgu Mureș,Brașov, și Alba Iulia.Scopul vizitei a fost preluarea experienței pentru a adopta o viziune clară și corectă asupra modului de organizare și funcționare  a unei Unități Primire Urgențe.

  După vizita dată participanții vor fi responsabili de implementarea reformelor la nivelul spitalelor pe care le reprezintă.Reformele vor fi efectuate prin prizma regionalizării asistenței medicale spitalicești.

  Conceptul modern de Unitate Primire Urgențe funcționează de mult timp în România și permite acordarea ingrijirilor medicale pacienților în stare de urgențe la nivel de spital cu evaluare, stabilizare și triere.


  Fotogalerea