IMSP SR Causeni
home mail network
minister

Contacte


Cojocaru Alexandru     Director


mail: srcauseni@gmail.com


Telefon / Fax 

0(243) 26094

 

 


Vice-director Exari Valeriu 


 

Telefon: 0 (243) 26478

 

 Responsabil de comunicare cu publicul și mass-media


Ion Arsenie Ciobanu

mail: iciobanu1998@gmail.com


Telefon:060001408


 


Registratura(Policlinica)

Telefon: 0(243)26921


 

Biroul de Informații

Telefon: 0(243) 267 21

 

Unitatea Primiri Urgențe   Telefon: 0(243)26489


 

Reanimare (ATI)

Telefon: 0 (243) 264 90

 

 

 

 

 

Pagina de Start

Pagina de Start


Mesaj pascal al directorului SR Căușeni Alexandru Cojocaru


Prieteni,a sosit clipa mult aşteptată a învierii domnului Isus Cristos, cel care a jertfit totul pentru noi.Să lăsăm oleacă treburile personale şi să mulţumim Domnului pentru tot ce ne-a dăruit.

Cei care se războiesc să se împace, cei care se urăsc să ştie să iubească, iar cei bogaţi să înveţe să dăruiască

Fie ca lumină domnului Isus Cristos să ne lumineze calea pentru fiecare dintre noi,iar inima fiecăruia să se simtă cu adevărat fericită.

Învierea Domnului să vă aducă bucurie în casă şi în gând, împăcare cu cei din jur şi o familie fericită. 

Hristos a înviat! Paşte liniștit!

Directorul Spitalului Raional Căușeni "Ana și Alexandru" Cojocaru Alexandru 
 


Mesajul de Ziua Internațională a femeii-8 martie Ziua de 8 Martie îmi oferă prilejul potrivit pentru a spune cât de mult înseamnă pentru noi prezența femeii în societatea noastră.Colectivul spitalului raional este preponderent format din femei și evident cea mai mare parte din tot lucrul efectuat cade pe umerii femeilor.

Vreau să mulţumesc în primul rînd la colectivul femeilor din spital pentru aportul zilnic în îngrijirea pacienților,susținerea sufletească și încrederea în vindecare pe care o primește fiecare pacient la prezența voastră.  

În al doilea rînd de 8 martie le doresc tuturor femeilor la multi ani! Dragi doamne si domnisoare, bunici, mame, soții si fiice-8 martie este ziua voastra, a femeilor.

Va doresc sa fiți fericite, apreciate asa cum meritați si va mulțumim pentru tot ce ați făcut si faceți pentru noi-bărbații!

Sunteți acelea ființe pe care vă iubim,care ne oferă sprijin şi încurajări când avem nevoie,și care mereu sunteți alături în cele mai grele momente din viață.

Voi femeile ne faceți viața mai frumoasă,prin căldura și dragostea zi de zi,voi ne faceți să ne bucurăm cu adevărat de viață.Deacea vă dorim un binemeritat- La mulți Ani!


 Alexandru Cojocaru,directorul SR Căușeni "Ana și Alexandru"


 

 

Mesajul de Anul Nou al directorului Spitalului Raional Căușeni "Ana și Alexandru"

d-l Cojocaru Alexandru

 

 

 

 

 

 


Dragi prieteni ai Spitalului Raional Căușeni,iată că a plecat și anul 2017 în istorie.A fost un an plin de evenimente,bucurii,frămîntări,realizări frumoase pentru spital și angajații lui.

Împreună cu fondatorul spitalului ,consiliul raional Căușeni,sa mers înainte cu reconstrucția spitalului,amenajarea teritoriului,reparația clădirilor adiacente și Unității Primiri Urgențe.

Vreau să mulțumesc din suflet la toți cei care au adus aportul,contribuția și susținerea spitalului în acordarea asistenței medicale de calitate.La sfîrșit de an vă îndemn să uităm de necazuri și nereușite,dar să ținem minte realizările deoarece Anul Nou este cea mai optimistă sărbătoare,care naște speranțe din cele mai îndrăznețe și așteptări cele mai luminoase.

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă vă doresc la toți multă sănătate,pace în suflet,o armonie sufletească plină de energie și realizarea acelor speranțe și visuri în 2018,care le-ați trasat în gîndurile voastre.

La mulți Ani..!


 31.12.2017

 


Necrolog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comunitatea medicală din Spitalul raional Căușeni anunță cu tristeță despre trecerea în lumea celor drepți al unui dintre pionerii în medicină pe meleagurile noastre-a medicului Ivan Iovcev.

Ivan Iovcev sa născut pe data de 14.10.1933 în s. Ogorodnoe ,r-l Bolgrad.A absolvit Institutul de medicină din orașul Chișinău în anul 1958.

A venit la muncă în calitate de medic chirurg în spitalul din Căușeni în anul 1962.Sa dedicat cu abnegație specialității date,necătînd la toate greutățile din acele timpuri.

Din anul 1966 devine medic-șef la spitalului raional Căușeni fiind în acestă funcție până în anul  1975.În postura de medic-șef cu tot sufletul sa antrenat în procesul de reconstrucție a spitalului,iar roadele muncii d-lui le culegem până în prezent.

Doctorul Ivan Iovcev sa remarcat ca medic,conducător dar și ca pedagog la locul de muncă, educînd o pleiadă de noi medici care au activat în spitalul din Căușeni.

Aducem condoleanțe rudelor,prietenilor și la toți acei care l-au cunoscut și au activat cu medicul Ivan Iovcev.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

 

 

Mesaj de ziua profesorului


 


Stimaţi profesori,astăzi este o zi deosebită nu doar pentru dumneavoasră,dar şi pentru toată ţara.Este un prilej în plus de a ne aminti cu căldură de dascălii noştri care ne-au condus pe parcursul întregii vieţi.

Dumneavoastră sunteţi acei mentori care au dat fiecăruia dintre noi primele lecţii ale vieţii pe băncile şcolii,aţi fost alături în aulele universitare şi menţineţi împrospătarea cunoştinţelor noastre la cursurile de perfecţionare.

La mulţi ani dragi profesori !

Vă aducem cuvinte de mulţumire şi respect pentru contribuţia personală a fiecăruia în educaţia cetăţenilor Republicii Moldova.

Răbdarea,perseverenţa şa abnegaţia care o depuneţi pe altarul acumulării cunoştinţelor se întoarce prin recunoştinţa noastră faţă de munca nobilă pe care o depuneţi dumneavoastră.

 

Cu respect Alexandru Cojocaru,directorul IMSP Spitalul raional Căuşeni "Ana şi Alexandru "Mesaj de felicitare cu ziua lucrătorului medical şi a farmacistului


Stimaţi prieteni,colegi,parteneri ai Spitalului raional Căuşeni !

Sărbătoare noastră profesionlă,Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului este o zi deosebită, deoarece consemnează şi uneşte pe toţi cei,care au grijă de sănătatea populaţiei şi asigură o bună calitate a veţii tuturor.

Este indiscutabil că acestă zi ne aminteşte despre profesia nobilă care am îmbrăţişat-o şi misiunea dificilă pe care o avem noi-sănătatea cetăţenilor.

Cu acestă ocazie îmi permiteţi să adresez un mesaj de felicitare angajaţilor Spitalului raional Căuşeni, colegilor din raion şi din toată ţara,care stau la straja sănătăţii,cu ocazia sărbătorii noastre profesionale.

Le doresc tuturor realizări frumoase,satisfacţia muncii pe care o prestaţi,recunoşterea şi stima pacienţilor, rudelor,publicului care îl deserviţi.

Vă aduc mulţumire pentru devotamentul,dîrzenia, profesionalizmul şi responsabilitatea în munca dumneavoastră zi de zi.Vă doresc sănătate tuturor şi continuarea activităţii fructuoase pe tărîmul ales.

Cu respect,Directorul IMSP SR Căuşeni,Alexandru Cojocaru. 17.06.2017

 

 


 

Alexandru Cojocaru

Directorul IMSP SR Căușeni "Ana și Alexandru" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mesajul de felicitare cu Ziua Internațională a nursei


Stimați colegi,astăzi este o zi deosebită pentru toți care au îmbrîțișat nobila profesie de asistent medical.Aciastă sărbătoare este marcată ca să accentueze aportul adus de dumneavoastră în acordarea asistenței medicale și rolul nursei în îngrijirea pacienților,care este indiscutabil.  

Cu acest prilej mă adresez întregului colectiv de Asistenţi medicali ai IMSP SR Căuşeni „Ana şi Alexandru”,dar și din alte instituții medicale în numele meu personal și al medicilor cu cea mai mere mulțumire pentru lucrul care îl faceți zi de zi,cea mai înalta apreciere a contribuției dumneavoastră în numle sănătății.

În această zi importantă,vă doresc ca fiecare să se bucure de recunoştinţa pacienților,stima și respectul medicilor,aprecierea întregii societăți a lucrului efectuat de dumneavostră.

Vă felicit călduros cu ziua internațională a nursei. 

 Mesaj de felicitare cu Ziua Europei 


Stimați prieteni,din anul acesta Republica Moldova serbează oficial la 9 mai Ziua Europei.

Acum noi, cetățenii Republicii Moldova,alături de alte natiuni civilizate sărbătorim cu mîndrie această dată importantă și cu speranța că vom fi primiți cîndva în marea familie europeană ca parteneri egali și cu pașaport de cetățeni europeni.

Uniunea Europeană serbează această dată pe 9 mai,comemorînd declarația istorică lansată de Robert Schuman la 9 mai 1950,pe atunci ministru de externe francez,care a pus bazele Uniuni Europene actuale.

Fondarea și integrarea europeană este un proect politic de avengură, care a demonstrat viabilitatea timp de 67 de ani.Uniunea Europeană este un spațiu,unde după al doilea război mondial a dominat pacea,libertatea și prosperitatea.

Spitalul raional Căușeni este un beneficiar direct al fondurilor Uniunii Europene și sprijinului acordat Republicii Moldova și cetățenilor ei pentru o viață mai bună .

Este un prilej de bucurie pentru angajații spitalului,dar și a prietenilor noștri europeni,care au contribuit la renovarea spitalului și au participat la mai multe proecte de îmbunătățire a condițiilor pentru pacienți și personalul medical din Spitalul raional Căușeni.

Deci îndemnăm pe toți să se alăture acestei bucurii a noastre în speranța ca Ziua Europei să unească pe toți,indiferent de etnie,vîrstă,gen,orientare politică și confesională. 

Alexandru Cojocaru,directorul IMSP SR Căușeni "Ana și Alexandru". 08.05.2017


 


Mesaj de felicitare cu Ziua internațonală a moașelor


Astăzi este o sărbătoare importantă profesională pentru o categorie mare de personal medical-moașele.Sunt specialiștii care au calificarea necesară pentru a monitoriza femeia însărcinată pe parcursul gravidității,asistă medicul obstetrician-ginecolog în perioada nașterii și prima săptămînă după naștere.

Confederația Internațională a Moașelor (CIM) a susținut ideea celebrării Zilei internaționale a moașelor în asociațiile membre la sfârșitul anilor 1980, apoi a lansat inițiativa în mod oficial în 1992. 

Organizația Mondială a Sănătății și Confederația Internațională a Moașelor conlucrează împreună  pentru organizarea manifestărilor din această zi,cu scopul de a promova calitatea de moașă ca însoțitor calificat pentru gravide și participarea acesteia la naștere.

Acest lucru se realizează în moduri diferite, în funcție de particularitățile din fiecare țară. Moașele sunt considerate esențiale pentru atingerea obiectivelor OMS și CIM de reduce a mortalității materne și a noilor născuți.

Evident că cu ocazia acestei sărbători le felicităm pe toate moașele din raionul Căușeni și Republica Moldova care au îmbrățișat această nobilă specialitate,le dorim să aibă mereu doar bucurii în activitatea lor zilnică,succese pe tărîm profesional,aprecierea și recunoștința pacientelor.

Administrația Spitalului raional Căușeni le mulțumește tuturor moașelor pentru abnegație și munca lor dedicată în acordarea asistenței femeilor gravide.

 Cu respect,directorul IMSP SR Căușeni  "Ana și Alexandru" ,Cojocaru AlexandruMesajul directorului SR Căușeni cu ocazia Zilei Drapelului Națonal al Republicii Moldova


Compatrioți,azi Republica Moldova marchează Ziua Darpelului Național.Cu acest prilej vă felicit cu această zi plină de încărcătură emoțională,dragoste față de patrie,triumf al suveranității și independenței.

Este un simbol care ne reprezintă pe toți cetățenii Republicii Moldova și este un imbold de mîndrie națională,coeziune socială și satisfacție sufletească.

Avem o ocazie unicală să ne adunăm toți sub același simbol statal indiferent de origine, etnie, convingeri politice,limbă vorbită,profesie,statut social.

Vă îndemn să serbăm cu mîndrie această zi indiferent de locul unde ne aflăm: serviciu, studii,spital, domiciliu,în țară sau în afara frontierelor Republicii Moldova.

Să arborăm unde putem drapelul și să-l purtăm cu mîndrie unde avem ocazia.

Directorul IMSP Spitalului Raional Căușeni "Ana și Alexandru"  Cojocaru Alexandru